Peter & Liesbeth Stijkel


Welkom in ons nieuwsmagazine!

Liesbeth Stijkel

Beste lezers,

Het jaar 2018 ligt al weer bijna achter ons. Een jaar waarin de campermarkt gelukkig positief in het nieuws was. Opnieuw een jaar waarin veel is gebeurd. Er is veel werk verzet door ons team. Een team waar we met recht trots op zijn.


We hebben onze keuken\kantine naar boven verplaatst en daardoor beneden een mooie spreekkamer kunnen creëren zodat Patrick in alle rust een gesprek kan voeren.

De showroom hebben we geheel van een nieuwe vloerbedekking voorzien en alle losse spullen zijn verwijderd. Het pand staat weer strak in de verf. Zo ziet alles er weer keurig uit, zoals we dat graag zien.


In juni mochten we ons weer gelukkig prijzen met het feit dat Carthago ons nu al voor de vijfde keer op rij de prijs voor de “Beste Carthago Dealer” overhandigde. In 2012 zijn we Carthago dealer geworden en vanaf 2014 t\m 2018 elke jaar de beste Carthago dealer. Daar zijn we natuurlijk super trots op. We realiseren ons dat dit komt door het mooie product, de samenwerking met Carthago, ons team maar met name ook onze klanten.


In de werkplaats zijn er een aantal personele wijzigingen geweest. William en Arjan hebben werk gevonden buiten de branche. Hierdoor viel er 1,5 fte weg. Gelukkig hebben we Bart, Dennis en Dennis aan kunnen nemen in een fulltime functie. Al met al een uitbreiding van 1,5 fte extra waar we blij mee zijn. Door interne trainingen zijn we deze nieuwe medewerkers goed aan het inwerken.


Het was ook een jaar waarin werd nagedacht over de dieselmotor. De huidige motoren blijken echter lang niet zo vervuilend als men vaak denkt. Een alternatief voor de diesel is totaal nog niet in beeld bij de fabrikanten i.v.m. gewichten, kosten, actie radius e.d. Ook zijn er positieve berichten dat instanties in gesprek zijn om een uitzonderingspositie voor campers te creëren wat betreft de milieuzones. Laten we hopen op een positief resultaat.


Rond de komende feestdagen zullen wij gesloten zijn om onze eigen “accu’s” op te laden voor het jaar 2019. Kijk voor onze aangepaste openingstijden op onze site.

Als we vooruit kijken naar 2019 staat ons weer een hoop te wachten. Veel klanten hebben in 2018 een nieuwe camper besteld die we volgend jaar af zullen gaan leveren. De nieuwe huurcampers gaan we weer klaar maken voor een nieuw seizoen. Eind 2019 zal Fiat de motoren aan gaan passen naar Euro 6D, dus modeljaren 2020 (nu Euro 6B). Dat zal tot gevolg hebben dat de campers wat zwaarder en duurder worden door de toepassing van Ad Blue. Mogelijk een reden om nu nog een 2018 model aan te schaffen ? We hebben nog een ruim aantal voertuigen voor u in voorraad staan bij ons zelf of bij de fabrikanten. We zijn al voorzichtig geïnformeerd over een aantal andere vernieuwingen maar daar zullen we u in volgende Nieuwsmagazines over informeren.


Wij wensen u tot slot uiteraard hele fijne feestdagen en een gelukkig en bovenal gezond 2019 toe namens het hele team van Stijkel campers.


Peter en Liesbeth Stijkel

Peter Stijkel